Frida

Så väljer du rätt emballage för dina produkter

Att välja rätt emballage är avgörande för att skydda dina produkter under transport och lagring. Oavsett om du driver en e-handel, skickar varor till återförsäljare eller hanterar interna flyttningar på lager, är förpackningslösningar från Wellagret anpassade för dina behov. Här går vi igenom några av de vanligaste alternativen som kan passa för olika typer av produkter och användningsområden.

Wellpapp och kartonger – Flexibla och hållbara

Wellpapp är en av de mest använda materialen inom förpackning. Det är starkt, hållbart och kan anpassas för att skydda produkter av olika former och storlekar. Vi erbjuder en mängd olika kartonger som passar allt från små till stora produkter. Wellpappens robusta konstruktion gör att den skyddar mot stötar, fukt och andra skador som kan uppstå under transporten.

Kombinationen av wellpappkartonger och passande fyllnadsmaterial gör att dina produkter inte bara är ordentligt packade utan också ligger stilla under transporten, vilket minskar risken för skador.

Fyllnadsmaterial – Skydda innehållet

För att ge dina produkter det extra skydd de behöver kan du använda olika typer av fyllnadsmaterial. Vi erbjuder produkter som kraftpapper, bubbelfolie och skumfolie, som alla hjälper till att fylla tomrum i förpackningen och absorbera stötar. Bubbelfolie är ett populärt val för ömtåliga produkter eftersom det ger ett luftfyllt skydd runt föremålet. 

Packtejp och förslutning – Säkerställ att allt hålls på plats

Ingen förpackning är komplett utan en ordentlig förslutning. För att säkerställa att dina kartonger är stängda ordentligt erbjuder vi olika typer av packtejp och förslutningsmaterial. Att välja rätt tejp är viktigt, särskilt om paketen ska transporteras långa sträckor eller hanteras under krävande förhållanden. Packtejpen måste vara stark nog för att hålla kartongen intakt, även om den utsätts för påfrestningar under transport.

Bandning och sträckfilm – Extra säkerhet för större försändelser

Om du hanterar större försändelser eller varor som behöver extra stabilitet kan bandning och sträckfilm vara ett bra val. Band ger ytterligare stöd för tunga eller oregelbundna paket och hjälper till att hålla allt på plats under transporten. Sträckfilm är ett flexibelt och transparent material som används för att säkra last på pallar eller förpacka större objekt.

Miljövänliga alternativ – Tänk på hållbarheten

Idag blir det allt viktigare att tänka på hållbarhet i förpackningsprocessen. Vi erbjuder ett brett utbud av miljövänliga emballageprodukter, såsom återvinningsbar wellpapp och fyllnadsmaterial tillverkat av biologiskt nedbrytbara material. Att välja dessa alternativ visar inte bara att ditt företag tar ansvar för miljön, utan kan också stärka din relation med kunder som värdesätter hållbarhet.

Oavsett vad du skickar, kan rätt emballage vara skillnaden mellan en nöjd kund och en skadad produkt. Genom att använda kartonger, fyllnadsmaterial, packtejp och band kan du vara säker på att dina produkter når sin destination oskadda. Att välja rätt typ av förpackning är inte bara viktigt för att skydda produkterna, utan också för att optimera dina kostnader och minska miljöpåverkan.

  • Taggar

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.